Не се намразвай, че не можеш
да бъдеш даже миг от мен.
Сложи си грим, парфюм отровен,
руж, спирала, фон дьо тен...
Репетирай моята усмивка,
походката ми фина, погледа студен...
Внушавай си, че си щастливка
и те на теб остават в плен!
Говори им колко много знаеш,
колко можеш, как гориш...
Представяйки си, че на мен ухаеш,
опитай някак да ги заблудиш...
Прошепни им мило и небрежно,
че обичаш чудеса,
докосвай и пали ги нежно,
нали в това си най-добра?!...
А когато стане вечер и залезеш,
там във нечии очи,
и от образа фалшив излезеш,
не се намразвай и тогава ти!
© Десислава Танева All rights reserved.