3.01.2008 г., 17:32 ч.

Като птицата 

  Поезия » Друга
619 0 3
 

Искам да съм като нея,

като нея да летя

и да имам малки,

сивички крилца.

 

През деня хвърчи над

необятните поля и се чуди -

що за дар е тази красота,

а привечер се връща пак

сама и нежно се сгушва

под моята стряха.

 

Но в сънищата си

тя никога не бе самотна,

сънуваше, че лети

с многобройно ято и

прекосява цялата страна.

 

Застанала с тъжен поглед

към старата лоза, с надежда

търсех моята приятелка.

Без да зная, че на сутринта

е отлетяла за нечия чужда, далечна земя!

© Далия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??