18.11.2015 г., 20:20 ч.  

Кино 

  Поезия » Философска
199 0 0

                                                    Кино

 

Киното е прекрасно изкуство, 

игра на актьори с желание, с чувство. 

Различни роли, различни съдби, 

играят Живота в различни истории. 

 

История за Любов, история за Омраза, 

роли на лоши, роли на добри герои, 

Истината за Живота ни разказва. 

 

За Жените и техните нрави, 

понякога красиви, дори прекрасни, 

а нявга жестоки,  дори ужасни. 

 

Творци създават истории различни,

случки измислени или реалистични. 

Сблъскват се в тях Добро и Зло

чувства заложени в човека. 

Кое ще надделее, важно е това, 

това вечния въпрос е и преди а и сега. 

 

Добрите актьори играят сякаш така

това случва им се Живота. 

Те смеят се, молят,  плачат, крещят, 

и всичко запечатва се на кинолента. 

Ние гледаме го с интерес на Големия екран, 

обсъждаме, коментираме и аплодираме. 

 

За себе си нещо от това изкуство намираме, 

една частица Вяра, частица Надежда една, 

че и с нас ще се случи нещо хубаво сега или някога. 

 Да и в Живота има игра, 

Игра като на Кино, 

Истината е Това.  

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??