Кино
Киното е прекрасно изкуство,
игра на актьори с желание, с чувство.
Различни роли, различни съдби,
играят Живота в различни истории.
История за Любов, история за Омраза,
роли на лоши, роли на добри герои,
Истината за Живота ни разказва.
За Жените и техните нрави,
понякога красиви, дори прекрасни,
а нявга жестоки, дори ужасни.
Творци създават истории различни,
случки измислени или реалистични.
Сблъскват се в тях Добро и Зло
чувства заложени в човека.
Кое ще надделее, важно е това,
това вечния въпрос е и преди а и сега.
Добрите актьори играят сякаш така
това случва им се Живота.
Те смеят се, молят, плачат, крещят,
и всичко запечатва се на кинолента.
Ние гледаме го с интерес на Големия екран,
обсъждаме, коментираме и аплодираме.
За себе си нещо от това изкуство намираме,
една частица Вяра, частица Надежда една,
че и с нас ще се случи нещо хубаво сега или някога.
Да и в Живота има игра,
Игра като на Кино,
Истината е Това.
© Валентин Миленов All rights reserved.