4.10.2021 г., 6:06 ч.

Кисело е мойто грозде 

  Поезия » Любовна
421 1 3

Кисело е мойто грозде,
кисело, та чак горчиво.
Ако му посегнеш, просто
ей така - и си отиваш.
В него слънцето е скрило
незабравчена отвара.
Силно е подобно биле,
брано от баячка стара.
Кисело е мойто грозде,
нищо гледаш, че е зряло.
В сока му лилаво-розов,
виното е закипяло.
Пий от него, пий до болка,
нищо, че ти киселее.
Младо е, какво пък толкоз!
Скоро то ще остарее.
И тогава, ах, тогава
сетивата ще запомнят,
грозде, носещо забрава,
в сок от глинените стомни.

© Елия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • И двамата сте прави, благодаря!
  • Не само гроздето трябва да е узряло, а и този, който ще го опита. Иначе не може да го оцени
  • Каква ракия става от кисело грозде... Пивка!
Предложения
: ??:??