4.12.2008 г., 21:47 ч.

Китаристът на моя живот 

  Поезия » Друга
516 0 1
 

В сърцето ми лежи една китара

и струните й движат се зловещо,

каквото и животът да ми поднесе

тя все изсвирва нещо.

 

Най-чудното за мене е обаче,

че пръстите си със финес не мога да придвижа,

от нея да изтръгвам ангелското не умея,

но чуя ли аз песен на китара -

от момче, момиче,

на улицата или дори на пуста гара,

във танц блажен се впуска душата

и страшни мисли не я морят горката.

 

Дори във ден най-тих, безлюден и студен,

тя - моята китара

рисува с ноти по брега на моя ум - неозарен.

 

Разтапям се под звуците

на чувствените й рецитали -

прави ненужни думите,

с уханието на чистотата си ме гали.

 

И трепетна очаквам новия си ден -

той с нова песен ме посреща,

китарата, която е във мен

умора явно не ще и да и сеща.

 

А чудя се -

кой ли е неин господар?

Навярно будя се,

сънувайки за неговия тайнствен чар.

 

Дали възможно е да имам спътник -

невидим и грижовен?

Дали бидейки моят китарист

непобедим е? А може би е той лъжовен?

 

Не вярвам, аз не вярвам!

 

Той част от мен е -

краси живота ми със своето изкуство,

отмерва „струнно" мойто време.

 

И би могъл да бъде

красивата моя потайна любов,

макар да не пребъде,

аз зная - той ще следва моя зов.

 

И пак засвири този музикант 

балада тъжна - божество вселило се е в нея,

седнал е под душевния сайвант,

където аз обичам да плача, да се смея.

Сега ще го споделям с този непознат -

Китаристът на моя живот!

© Габи Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Еехх...тази китара...и този китарист...=)
Предложения
: ??:??