11.01.2018 г., 10:17 ч.

ќе чекам 

  Поезия » Любовна
279 1 2

Во кофите носам тишина

ја оставам во собите.

Ќе чекам,

додека не падне

и последната куќа во селото.

Последниот камен ќе го земам

за инспирација.

Ќе чекам, додека не се подмладам,

додека не бидам дете,

додека не ги најдам пријателите.

 

© Sanja Atanasovska Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??