7.02.2006 г., 18:37 ч.

Клада 

  Поезия
1008 0 2

През огъня ще минем, да без страх
и пламъците ще прогарят,
плътта ни... Мрак и прах,
в душите ни завинаги ще парят.
                   
                      ...нощта,

...и гъстите кълба от черен дим-
зловещи пипала пълзят по дробовете.
О, още миг! О, нека да заспим,
задно сред блясъка на снеговете...

                       ...тишина,

...не пулсира вече сивата ни кръв,
не тупти изтръгнатото ни сърце,
телата ни във пепелта са стръв,
за вятъра и недокосващите му ръце....

© Елена Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??