14.06.2010 г., 6:46 ч.

Клетка за хамстери 

  Поезия » Философска
611 0 6

Заблуден те въртят. Ти - едно показно.
Шест картини се сменят - страните на зара.
Заблуждаваш се, че е виенско колело,
а си в клетка за мишки. Как само ти пари
петите твойто благородническо потекло.

Някой вика:"Не пипайте хамстера!"-
друг те души и после измива ръце.
И на автостоп тръгваш към Пратера -
онзи, в Рая за мишки и миши крале.
И пак вярваш - попътен е вятъра.

Ала и Горе си хамстер и пак те затварят.
И пак те завъртат. (Виновен ли си?)
В един хубав ден те командват "Прераждай се!"
Дали ще си хамстер? Ти сам прецени!

© Елена Биларева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??