9.07.2012 г., 17:14 ч.

Клетва 

  Поезия » Любовна
792 0 1

Прободе  сърцето ми с клетвата тежка,

аз няма да търся отплата.

Душата ти знам, че е честна, човешка,

напреко съдбата ни, злата.

 

Пази ме там, някъде, в чистия спомен

и аз ще те скрия дълбоко.

Дори да си нейде прокуден, бездомен,

дори да си гонен жестоко,

 

аз пак съм онази, с приятелско чувство,

аз пак ще те мисля и страдам.

Да, тънката граница в нас е изкуство,

пази се от мене – пропадам !… 

 

© Дияна Ханджиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??