1.03.2009 г., 23:24 ч.

Клетва за вярност 

  Поезия » Гражданска
1414 2 2
 

Клетва за вярност

              

Българийо, страна любима,

привет от твоите деца,

които вечно във гърди те носят,

че  Ти  ЕДНА СИ НА СВЕТА.

 

Какво, че днес най-бедна  си в света?

Нима под дрехата на просякиня

не скътала си Райските поля,

Балкана, Рила и Пирина?

 

Нима я има нейде на света

туй чудо - Розова градина.

Разцъфнал люляк в утринта

и еделвайс на чуката в Пирина.

 

Поспри, послушай бистрата вода,

тя чудни приказки разказва...

за храбри ханове, царе, монаси -

за златни страници в световна книга.

 

Нима напразно те не свели

глави пред всеки тук тиранин?

За тебе, майко, те умряха -

да раждаш синове в свободно време.

 

Затуй днес с песен на уста -

Българин се гордо аз наричам.

Не плашат ме житейските тегла

и вечно в твоя кръст се вричам.

 

Честит празник   3-ти МАРТ  на всички Откровенци!!!

© Гергана Спасова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??