7.01.2009 г., 13:14 ч.

Клиент на Дявола 

  Поезия » Философска
1522 0 32

Демоните се представиха учтиво,

поканих ги да пийнем по едно,

те гледаха през мен сънливо,

боите черни, стенното пано,

дори фриволно разговаряхме

и пиехме уиски с лед,

оказа се, че бяха претоварени

с души, събирани наред.

Предложиха ми договор със Дявола,

представители бяха те,

продадох си душата ялова,

дългът със лихвите расте,

и обграден със скъпи вещи,

живея във разгул, разкош,

пристегнат в дяволските клещи,

клиент на дяволската мощ.

© Димитър Станчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??