Демоните се представиха учтиво,
поканих ги да пийнем по едно,
те гледаха през мен сънливо,
боите черни, стенното пано,
дори фриволно разговаряхме
и пиехме уиски с лед,
оказа се, че бяха претоварени
с души, събирани наред.
Предложиха ми договор със Дявола,
представители бяха те,
продадох си душата ялова,
дългът със лихвите расте,
и обграден със скъпи вещи,
живея във разгул, разкош,
пристегнат в дяволските клещи,
клиент на дяволската мощ.
© Димитър Станчев All rights reserved.