23.07.2011 г., 10:47 ч.

Клошар 

  Поезия » Философска
475 0 3

КЛОШАР

 

На края на градския пазар

с патериците стои клошар…

В дъжд, пек, студ и сняг -

негов спасителен е бряг…

Достойнство не познава –

не очаква чест и слава…

Останал сал на милостиня –

а в душата му – пустиня…

Стотинки му оставяш,

но сърцето му раняваш…

Правата си не отстоява –

сал безсилен наблюдава…

Но не го хранете с вяра,

сърбал е нейната попара;

не му давайте надежда,

тъкана с кукувича прежда;

той не вярва в любовта,

но му е нужна топлота…

Вие усилие си направете,

добра дума му кажете -

нищо няма да ви струва,

че човещина не се купува…

© Лиляна Благоева Андреева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??