13.05.2021 г., 9:00 ч.

Клошар от рая 

  Поезия
295 1 2

Той грее ми като клошар от рая,

в очите с мека кротка светлина,

такава доброта ще я позная,

тя плува скромна лодчица една

 

и щом се приютя на нея, няма

житейското море да ме смути,

защото прекосява страх и драми,

и търси бряг богат, но на мечти.

 

Дори без грош, душата не е празна

на този тих незнаен мъченик

като светулка, с любовта показва,

че на Христа е станал ученик.

© Милена Френкева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??