23.03.2021 г., 18:42 ч.

Книгата необходима 

  Поезия » Любовна, Пейзажна
462 0 0

С шанс да се справя с тъмните си изпитания,

кръжа с малки крачки нервно в своята стая.

В очакване нетърпеливо да се почука на вратата,

да пристигне и разгърна леко аз нежно книгата.

 

Да ни отведе далеч от тази горчивина и самота,

да ни омагьоса в нейното приключение.

Да ни отнесе на край света от усета за реалността,

да забравим трайно всяка мисъл за мъка и страдание.

 

Пребродваме планини, езера и поля в равнини,

седейки нощем сред звезди под думи красиви.

Чувства, вълнения изпитваме с всеки следващ ред,

подхранвайки ни с надежда че всичко ще е наред.

© Илиян Попов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??