19.05.2022 г., 7:00 ч.

Кое е истинското ни лице 

  Поезия » Философска
256 2 9

 

 

Омразата,

заразата,

бесът,

гласът

на злото,

на дявола, окото,

всичкото това

в плътта

човешка

(няма грешка)

се намира

и извира,

като от клоака

в атака,

към останалите,

а падналите

тъпчем,

мъчим,

гоним,

сякаш не помним,

че и ние сме били,

където другият лежи...

 

Обичаме,

изричаме

красиви думи и слова

на любовта,

на топлина и ласка,

без маска,

с чистота,

с добри сърца

любящи, свежи,

изпълват ни копнежи,

летим с крила,

с душа,

във светлината,

и човещината.

 

Две лица в един

и дълг е да решим,

кое

е Истинско ни лице!

 

02.11.2021.

 

 

© Георги Каменов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??