Кога човек изгубва себе си,
дали когато полета му във блаженство свърши,
или с появата на злобен вятър,
оставя се де бъде скършен ?
Кога човек изгубва себе си,
дали в поредната и изтощителна раздяла,
помръкнал, с почернели ириси,
оставя се тъгата да го завладява ?
Кога човек изгубва себе си,
дали сред върволица непознати хора,
със тях, в инерцията им залитнал,
изгубил свойто място и опора ?
Кога човек изгубва себе си,
дали когато без предел обича,
кога на другия до край раздава дните си,
кога във вечна вярност му се врича ?
Кога човек изгубва себе си,
дали когато към живота губи вяра,
забравил за морал и ценности,
във себе си пробужда звяра ?
© Деян Димитров Всички права запазени
Браво, Деяне!