9 мар. 2007 г., 19:27

Кога човек изгубва себе си ? 

  Поэзия
754 0 9

 

 

 

Кога човек изгубва себе си,

дали когато полета му във блаженство свърши,

или с появата на злобен вятър,

оставя се де бъде скършен ?

 

Кога човек изгубва себе си,

дали в поредната и изтощителна раздяла,

помръкнал, с почернели ириси,

оставя се тъгата да го завладява ?

 

Кога човек изгубва себе си,

дали сред върволица непознати хора,

със тях, в инерцията им залитнал,

изгубил свойто място и опора ?

 

Кога човек изгубва себе си,

дали когато без предел обича,

кога на другия до край раздава дните си,

кога във вечна вярност му се врича ?

 

Кога човек изгубва себе си,

дали когато към живота губи вяра,

забравил за морал и ценности,

във себе си пробужда звяра ?

 

 

 

 

 

© Деян Димитров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??