9.07.2014 г., 22:39 ч.

Кога дойде 

  Поезия
357 0 4

КОГА  ДОЙДЕ

 

Кога дойде? Не те усетих.

Как влезе през залостена врата?

Не сядай на дивана. С прах покрит е.

С прах и много прашна самота.

 

Защо дойде? Неканена все идваш.

И без да предупредиш си тръгваш.

Не казвай пак, че силно ме обичаш.

Така не мен, а себе си залъгваш.

 

Защо си тръгваш? Остани минутка.

Не казвай нищо. И аз ще замълча.

Седни във скута ми. Дивана прашен е.

Покрита е със прах и любовта.

 

© Ник Желев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??