Не боли ли вече, приятелю?
Претръпна ли към всичко преживяно?
Ослепя ли?
Не виждаш ли,
всички поставени мини и капани?
И кога прости, приятелю?
Кога прости болката?
Кога зараснаха ти раните?
Аз виждам по тебе още синини -
от спомени, от всичко, което тя ти причини.
Кога й прости всичко, приятелю?
За тъгата и страданията кога й прости?
На Питър
28.02.2008
© Гергана Цветкова Всички права запазени