Когато в черна вечер ставам лош,
когато се разкъсвам от въпроси,
започвам да се питам посред нощ:
Коя си ти? Какво си ти? Защо си?
А ти си моя радост и вина,
а ти си мое бъдеще едничко,
единствената топла светлина,
единствената истинска. И всичко.
Евтим Евтимов
Когато в черна, бурна нощ
смразиш ме с поглед луд,
изпълнен с въпроси
аз питам се коя ли съм, какво съм
и защо си?
Аз питам се след толкоз мрак
откри ли, че съм светлината
Какво си ти? Какво съм аз?
Единственост и топлотата.
И в тази бурна черна нощ,
изпълнена с толкова въпроси
се питам дали си ти готов
за обич като тази?!
Я.К
© Yana Всички права запазени