Apr 9, 2017, 2:48 PM

Когато 

  Poetry » Love
484 1 1

                      Когато в черна вечер ставам лош,
                      когато се разкъсвам от въпроси,
                      започвам да се питам посред нощ:
                     Коя си ти? Какво си ти? Защо си?
                     А ти си моя радост и вина,
                     а ти си мое бъдеще едничко,
                     единствената топла светлина,
                     единствената истинска. И всичко.
                                       Евтим Евтимов

 

Когато в черна, бурна нощ
смразиш ме с поглед луд,
изпълнен с въпроси
аз питам се коя ли съм, какво съм
и защо си?
Аз питам се след толкоз мрак
откри ли, че съм светлината
Какво си ти? Какво съм аз?
Единственост и топлотата.
И в тази бурна черна нощ, 
изпълнена с толкова въпроси 
се питам дали си ти готов
за обич като тази?!


Я.К

© Yana All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Няма любов без въпроси. Любовта е и болка, и радост, и тревога, и себеотричане... така че, трябва да е готов.
Random works
: ??:??