20.11.2018 г., 7:53 ч.

Когато дъждът в сняг се превръща 

  Поезия » Гражданска
364 0 0



Вали.
И в дъждовната вечер,
търся следи,
да ме водят далече
от този сух свят,
който за мен е до болка познат.

Дали,
остарял съм аз вече,
щом ме боли,
от глас неизречен,
от думите спрели,
там пред сърцето и спят.

Човекът, дори
и дебело облечен,
сред толкова хора,
самотен е пак.
А вижте навън,
снежинка една,
не може да трупа 
и мъничко сняг.

Дъждът си вали
и стана студено.
Небето сълзи
към нас споделено,
земята прегръща.
А човекът върви
и гледа смирено,
как капки, без грим,
в сняг се превръщат.

Явор Перфанов
19.11.2018
Г.Оряховица

:)

© Явор Перфанов Всички права запазени

2018

 

 

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??