12.03.2020 г., 23:12 ч.

Когато майките... 

  Поезия » Философска
401 0 0

Когато майките...

 

Когато майките вече не влизат,

в живота на порасналите деца.

Когато нямат нужда от нея

и рядко чуват дума добра.

 

Какво да сторят тогава,

да сведат глава...

И в някой ъгъл страничен

тихо да чакат смъртта.

 

Децата напред продължават,

но с техните деца...

За тях с е правят жертви

и в тях е радостта...

 

Такъв е кръговратът,

неизбежна старостта.

Трудно се приема...

но не свеждайте глава.

© Лилия Нейкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??