25.04.2011 г., 11:24 ч.

Когато ме обичаше, а аз не знаех 

  Поезия » Философска
757 0 2

 

Когато ме обичаше,

а аз не знаех



Счупих се и се порязах,

плаках и не се отказах,

да си начертая стълба

и по нея да си тръгна.

 

Но ти не се отказа,

макар и счупена да ме обичаш,

но заради следата

трябва до прах да си ме стриеш.

 

Знаеше, ох, как само знаеше,

че аз самата тъй не се обичам,

и всичкото - от плява знание,

беше да уча, да не се отричам.

 

Когато ме обичаше,

а аз не знаех.


© Боряна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??