17.11.2020 г., 14:53 ч.

Когато пари ми тъгата 

  Поезия » Друга
430 1 3

Когато пари ми тъгата

 

      На Антоан дьо Сент-Екзюпери

 

Когато пáри ми тъгата,
дали е нощ или пък ден,
аз търся те във небесата,
Екзюпери, ти жив си в мен!

 

Присядам в пясъка до тебе,
а ти ми шепнеш за звезди.
В пустинята до самолета
жадуваш пак да излетиш.

 

За туй пък с радост Принца чакаш,
рисуваш му „една овца“,
със него чудни дни прекарваш
и търсиш „капчица вода“.

 

Със твойта приказка прекрасна
живееш в не едно сърце.
По всяка дума се захласвам
и се превръщам във дете…

© Ани Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??