31.01.2021 г., 20:52 ч.

Когато си тъжен 

  Поезия
1207 2 3

 

Когато си тъжен, когато си сам
и мислиш си често "Какво ли ще ям?"
Когато си болен и силно боли,
когато си беден и мислиш дали
в света има други с подобна съдба,
когато застанал си сам на ръба...

 

Тогава спомни си тез прости неща.
Не може все вечна да бъде нощта!
Живей и бори се! Пази обичта!
По-силна от всичко е, знай, любовта!
Поставяй си цели! Преследвай мечта!
И вярвай, по-хубав ще стане света.

Николай Димов

© Николай Димов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??