24.11.2023 г., 14:41 ч.

Когато те няма 

  Поезия » Любовна
153 2 2

Разбирам, че при твоето отсъствие,

във мене самотата се завръща.

Заканва ми се и размахва пръсти. 

Нахално, похотливо ме прегръща. 

И вместо да прогоня тази мисъл, 

(понеже нямам поводи за притеснение) 

убивам липсата с поредно писане 

на стих с лирични пояснения. 

А този свят не спря да се върти 

и всичко се подрежда в своя хаос. 

Там някъде живеем Аз и Ти,

смълчани в наш'та сбъднала се радост. 

Но в тази алогична обстановка, 

където ври утопия за щастие, 

на мен ми прикипя от подготовка 

да бъда аз на фалша съучастник... 

Така разбрах, че в малките неща 

се крият всички правилни посоки, 

и щом отключиш нашата врата - 

това е пътя, истината и живота... 

 

©тихопат. 

Данаил Антонов 

14.11.2023

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Ако беше "моята врата", нямаше да бъде толкова убедително. "Нашата врата" е символ на единение! Поздравления!
  • "Така разбрах, че в малките неща
    се крият всички правилни посоки.."
Предложения
: ??:??