15.05.2010 г., 13:10 ч.

Когато те няма - яма е, вместо сърце горещо... 

  Поезия
829 0 5

Когато те няма на повече от целувка

една птица някъде умира от жажда

и черно-бели заглъхват дъгите,

като райета на късана пижама.

 

Когато те няма на повече от усмивка,

се чудя на ентусиазма на слънцето?!

Защо изобщо над земята надвисва,

а не вземе да се скрие в изтока...

 

Когато си далече като хубаво хрумване,

най-зловещи ми стават календарите.

Едни такива - ужасно точни предвестници

на липсата на обичане и на  скандали...

 

Когато си твърде зает, лятото

е превърнало чайките в  хищници,

искам сърдит да ме грабне вятъра

и да ме гъделичка под мишниците.

 

Тежи ми нещо във пазвата, непотребно и вехто,

когато те няма - яма е, вместо сърце горещо...

© Евгения Илиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??