25.01.2015 г., 13:24 ч.

Когато времето покаже... 

  Поезия » Философска
414 0 0

 

Не мога да забравя,

Не мога да простя,

Не мога да угасна

като на кандилото свеща.

 

Не мога да замирам,

Като тлея бавно настрана,

Не съм вода – но ще потека,

Не съм река, но да се влея във морето мога.

 

Огън не съм – но бясно горя,

Въздух не съм, но се нося над земята

От кал ли съм: не знам,

Но в калта ще влезна цял,

Щом трябва, на часа...

 

Щом Онзи горе каже

И времето покаже

Ще стана цял на пепел във полята

И прах при прахта;

На дим над реката,

И река изпарена над земята...

 

24. 04.2012

Гр. Нови Искър

© Александър Тоцев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??