23.08.2011 г., 21:32 ч.

Кого обичаш 

  Поезия
533 0 3

Обичаш ли дъжда

и слънцето пламтящо

целунало очите ослепели

Обичаш ли словата

неизказани

във края на деня

безследно от въпроси

оцелели

 

Кого обичаш

в звездното небе

когато там – във тъмно

неизвестно

към мен протягаш

своите ръце

обгърнат от мистична

неусетност

 

Обичаш ли невидимите

стъпки във нощта

когато влизам

като вятър във съня ти

а после като

утринна вълна

изчезвам във незнайното

далече от брега ти

 

Кого обичаш

в цветната зора

докосвайки със мислите

гласа ми

и само шепота

от влюбени тела

остава като ехо

във деня ти

 

Обичаш ли да знаеш

че съм там

реална,

малка и ранима

и че съдбата

ти е дала знак

че си намерил

своята любима

© Елица Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??