12.12.2007 г., 7:50 ч.

Кой разби покоя на прахта... 

  Поезия
738 0 10

  На един приятел...

 

Във дъното на мизансцен

със лунно затъмнение,

във времена на рутина

и откровено раздразнение,

един неврон потрепва с изненада,

когато в дъното на сцената попада

игриво снопче светлина,

докосвайки покоя на прахта...

 

Раздвижва се натрупаната прах

и заредени с чист, младежки смях

прашинките добиват цветове

и генерират нови светове

от пепелта на минали желания

и непреодоляни разстояния,

на неблагоприятни обстоятелства

и някак позабравени приятелства...

 

Във дъното на мизансцен

със лунно затъмнение,

във времена на рутина

и откровено раздразнение,

една приятелска ръка

ми праща снопче вдъхновение.

И ме пречиства с младостта,

със силата и с дързостта

на смелите решения...

© Цвети Пеева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??