26.05.2010 г., 10:45 ч.

Кой ще каже какво е любов? 

  Поезия » Философска
792 0 4
"Кой ще каже какво е любов? Кой ще каже какво е...
Дали шум на море или дъх на планинско усое..."
Кажи ми какво е любов? Кажи ако знаеш...
В цвят на кокиче сред зима ще я разпознаеш...
В две луни, разлюлени от дъх на писма неизпратени
или в пъстри очи, почернели от дългото чакане.

Кой ще каже какво е любов? Какво ли е нежност?
Кой с тиранти окичи свойта рошаво-дива небрежност?
Кой открадна светулките, с тях ореол ти изплете?
Ти си роза на Малкия Принц засадена в сърцето!

Кой морето прегъна на сто и направи ти лодка,
кой със тебе ще плува във очите на дивите котки?
Кой със цвят на коприва завит ще заспи като бебе?
Ако две ризи има, той сто ще намери за тебе!

© Елена Биларева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • В две луни, разлюлени от дъх на писма неизпратени
    или в пъстри очи, почернели от дългото чакане.


    Хареса ми . Благодаря!
  • Любовта е като вярата в призраци,който не я е срещал не вярва,но ние сме от другите и затова имаме хъс да продължим нататък!Щастлива съм ,че те намерих!
  • Любовта е когато си най-щастлив.
  • Любовта може да е всичко.... или...
    За описаната в твоя стих може да мечтае всеки!
Предложения
: ??:??