5.01.2012 г., 19:24 ч.

Кой ще победи? 

  Поезия
678 0 13

Претеглих на везна Живота,
Човека, Звяра или Духа.
Кой от тях ще победи с охота?
Кой ще спи под крилото на страха?

Човекът - плътта му се разяжда,
в сънища живее и пребъдва.
Човекът - страхът кошмарно го прояжда,
пътища копнее, но не помръдва...

Звярът без Човека не вирее,
отрова във кръвта прелива.
Звярът без Човека не лудее,
окова във плътта обвива.

Силен е Духът и нека,
защото пътят му е отреден,
ще съществува и след Звяра, и Човека -
от Бога ни е дар благословен.

Победата остава за Живота,
умее в трудности да надделява,
ще пие със здраве и охота
и през времето напред ще оцелява.

© Елeна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??