- Аз съм просто мозък, в череп окован.
- Кой го каза това?
- Аз!
- А кой си ти?
- Стан.
- Не, не си Стан. Кой си ти?
- Добре де, Станислав.
- Не.
Не питам кой са ти казали
родителите ти,
че си.
Питам кой беше преди това?
Кой си ти?
- Не знам...
- Усети,
не си мозък окован в кости,
а пазиш го от външните злини.
Разбери,
че си сърцето и кръвта,
кожата отвъд и в съзнанието мисълта,
усмивката на устата и болката в душата.
Дори сълзите напускащи и желанията
на сърцето препускащи към повърхността.
Рано е да ти говоря за теб и вечността.
Но помисли
и тази истина разбери,
и чак тогава ми отговори:
Кой си ти?
© Гущер Царев Всички права запазени