27.04.2014 г., 12:49 ч.

Кокиче 

  Поезия » Философска
336 0 3

 

Зелено кълнче, после... стъбълце,
а след това... камбанки, снежно бели.
Понякога, с невидимо
пробива то и преспи вледенели!

 

Изящно, удивително създание!
По-силно и от бурите дори!
Със своето загадъчно сияние
то сякаш и във тъмното гори!

 

Такова крехко, мъничко, дали
съзнава то великата си участ,
на зимните стихии и мъгли
да е контраст, от който да се уча?!

 

Навярно затова и го обичам,
защото като него други няма!
И знам, че то, мъничето-кокиче
е моята опора най-голяма!

© Чавдар Тепешанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??