22.01.2022 г., 11:10 ч.

Кокичетата 

  Поезия » Философска
202 1 1

               Кокичетата

 

 

Те сълзите са на бялата зима,

пробили са вече твърдата земя.

Красиви нежни цветя, гледка любима,

на снопчета зелени украсяват снега.

 

Те са първите предвестници на пролетта,

първата зеленина в бяло, една красота.

Един красив, снежен килим зелено бял,

покрил земята, през ноща снега е навалял.

 

Кокичетата, те са прекрасни живи цветя,

гледай ги но не ги докосвай човече.

Погледай ги, радвай се на тяхната красота,

защото ще мине време и няма да ги има вече.

 

И хората сме като тях, раждаме се "цветя",

а живота ни променя, истината е това!

Всеки води своята жизнена трудна борба

и накрая увяхваме, продължават нашите деца!

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??