23.12.2018 г., 23:59 ч.  

Коледа 

  Поезия » Философска
432 0 0

И ето старата година

Позавъртя се и отмина

Дванадесет месеца ли бяха?

Защо тъй бързо отлетяха?

 

Сменихме календара пак

Заваля и първия ни сняг

И уж всичко почва отначало

А при мен все едно времето е спряло.

 

Какво се случва аз не зная

Уж много много, много се старая

И слушкам, папкам всеки ден

А пък шейната мина покрай мен

Подаръкът ми пак го няма

А надеждата ми беше толкова голяма.

 

Но най накрая аз разбрах

Да спя нощеска не можах

Че подаръците на големите

Зависят само от промените

Които всеки в главата ще направи

И несгодите от старата забрави.

 

Подарък е благодарността на някой непознат

На. който вчера  купи  хляб

Подарък е детската усмивка всеки ден

Когато вечер се прибираш уморен

Подарък е и здравето, което

На близките ти подарява всеки ден небето.

 

Затуй,  да пием с пълни чаши

И заедно с приятелите наши

Да благодарим за подаръците, които всеки ден

Ни подарява съдбата на теб и мен. 

© Hristo Hristov Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??