14.11.2024 г., 19:06 ч.

Коледа 

  Поезия » Пейзажна
16 0 0

Коледа

 

Коледа е, бяла и красива!

Тази нощ притихнал е светът!

А луната гледа закачливо

колко тихо сипе се снегът!

 

Срамежливо вятър лек подухва,

гали бузите със остър дъх.

Бавно сняг пъртините затрупва

с одеалото от снежен пух!

 

Бяла е гората и полето!

Тишината бяла е дори!

Цяло във снежинки е небето!

Бели са надежди и мечти!

 

В полунощ камбанен звън отеква

над покритата със сняг земя!

Песни коледарски в мрака екват!

Във одежди бели е нощта!

 

14.11.2024 г-

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??