25.11.2012 г., 23:41 ч.

Коледа - 2012 

  Поезия
672 0 0

Коледата наближава,
подготовката е врява
културотерапевтът по интернет
търси нов коледен куплет.

 

Творци, започвайте, пишете,
нов куплет спретнете.
Някой от вас ще сполучи,
понеже тука той ще се научи.

 

С творчеството си ни запознайте,
коледно настроение ни създайте.
Тука хора се намират,
които ще го изрецитират.

 

Болницата таланти притежава
и купонът яко става,
предрешени като коледари,
със костюми малко стари.

 

Певци много гласовити
ще пеят песни шеговити,
естествено ще рецитират
всичко коледно, което намират.

 

Програмата материал дава
болният да се забавлява
и нищо, че не са вкъщи,
никой няма да се намръщи.

 

От нищо ще създадем
подаръци да раздадем,
всеки ще може да взима -
важно е настроение да има.

 

Рождество Христово се почита
и всеки от коледната пита 
ще гледа парченце да докопа,
за да го изкльопа.

 

Хванати за ръце,
ще тропнем и хорце,
стари, млади ще подскачат,
понеже празника ще тачат.

 

 

© Владимир Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??