24.12.2007 г., 11:16 ч.

Коледа 

  Поезия » За деца
1150 1 6

Коледа е

 

Грейна Коледна звезда

над заспалата земя.

Тази нощ се Бог роди,

със любов ни озари.

 

Украсена е елхата -

цяла в празнична позлата.

Подредена е софрата

с вита баница в средата.

 

Спря пред нашата врата

Дядо Коледа  с шейна!

Посрещнете го, деца,

със сурвачките в ръка!

 

В празничната свята нощ

иде той със пълен кош,

всекиму да подари

дари чакани, добри.

 

Рождество е - грей звездата.

Пеят весели децата

коледарски стари песни

с пожелания чудесни.

 

Приятели, приемете това мое стихотворение като подарък за обичните ви деца,

внучета и правнучета, с любов от мен. Честита Коледа! Честито Рождество!

© Лилия Велчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??