КОЛЕДА
Коледа е, най-хубавият празник е това,
за всяко дете най-голямата мечта,
да получи подарък желан сега
копнее детската душа.
Като от приказка са магазините,
целите в гирлянди и светлини
и в очите на децата
светят закачливи искри
И разперват зелени елхи
заскрежените си тънки игли,
сребърни звънчета звънят
и огласят с меден звън
и събуждат всички от зимния им сън.
© Галина Бърдарова Всички права запазени