2.12.2017 г., 17:04 ч.  

Коледа е 

  Поезия » За деца
1541 3 24

Сребърна звезда отгоре

свети ярко в този час.

Носи блáга вест за всеки,

че Спасител е сред нас.

 

В двора пеят коледари

и наричат за късмет.

Мама дава им за здраве

ябълки, погача с мед

 

и геврече, и парица,

после тихо пожелай:

- Коледа да е честита,

радостта да е безкрай!

 

Бъдникът догаря бавно,

светят детските очи.

Коледата свята тук е,

песен празнична звучи!

 

 

 

© Мария Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Мамината Коледа »

2 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??