19.11.2019 г., 21:44 ч.

Коледарче 

  Поезия » Друга
2432 4 14

С ясна песен и кожух,

под разстелен снежен пух,

Коледарче се изправи

и наричане отправи.

 

Да е силен и опора,

тук стопанина на двора!

Да е здраве и сполука,

с търговията, на слука!

 

Да е обич и надежда,

и стопанката насреща!

Да е огън и водица

в таз семейна воденица!

 

Да е мирна и сговорна

тази челяд неуморна!

Да расте в игри и радост,

да не прави много пакост!

 

На семейството е отредено

да е яко и сплотено!

Във житейското вретено,

- нека е благословено!

 

 

© Анна Станоева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Коледно наричане »

6 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??