24.12.2019 г., 17:11 ч.

Коледата, невъзможна! 

  Поезия » Любовна
563 2 5

Поредна Коледа. Година също.
За мен отдавна не е празнично.
Стоя и гледам - пълни къщите, 
а моят хол, самотно дразнещ е... 
Отдавна всички нощи са ми тихи. 
И вечерите спя пред телевизора, 
започнал някой възхваляващ стих, 
чиито край ще донапиша прѝзори... 
Какво като е Божие рождествено? 
Ни виното, ни хляб ми се услаждат. 
Самотният човек е без трапеза. 
И няма Лека нощ за него даже. 
Да бъде Бъдни вечер щом ѝ вярвате! 
Свещта ми ще угасне много рано. 
Не искам никак в мен да се надявате! 
Аз кръста си поднесох го на рамо. 
За мен се помолѝ да го намеря - 
покоят във душата, че в живота, 
така и не успях да си постеля, 
а всякога умирах от любов... 

 

Danny Diester 
(Стихопат.)

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??