25.09.2011 г., 17:54 ч.

... Коледен венец за лято и зима, и след това... 

  Поезия
1025 0 24


... Коледен венец за лято и зима, и след това...


Парцалена безръка обич. И Шива
със превръзка на очите.
Намери Изхода, Немилостивецо!
На гордостта си медената пита.

 

Но няма да си идеш. Не съвсем.
Наместо грях – кристали сладост.
Една сълза в окото ти пустее.
Там разумът е стрелнал вече зара.

А прага ти? Изсъхна ли съвсем
венеца, дето с радост си окичи?
От тази обич няма да умрем.
Но аз и след смъртта ще те обичам.

© Таня Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??