24.12.2009 г., 11:16 ч.

Коледна елха 

  Поезия » За деца
928 0 4

КОЛЕДНА ЕЛХА

                           

                    На милата ми внучка

 

Шарко, бързо, бързо

тук при мен ела!

Къде е Писанка?

Идвайте, деца!

Тати ни донесе

истинска елха.

Много е голяма

и ухае тя!

Ще ù окачиме

топчици - слънца.

Горе на връхчето -

светеща звезда.

Да е най-красива

нашата елха.

С нея ще посрещнем

Дядо Коледа.

 

 

ОЧАКВАНЕ

 

Ех, кога ще дойдеш,

Дядо Коледа?

Вече украсихме

твоята елха.

Тати ми разказа

за теб чудеса

и че най обичаш

послушни деца.

Няма  да  затворим

входната врата,

за да  влезеш вкъщи

дори през нощта.

Дядо, мили дядо,

бързай през снега!

Чакам те да дойдеш

с твоята шейна.

 

Дилянка - послушанка

 

 

Весела среща с Дядо Коледа и  щастлива Нова година,

на всички обични  дечица и внучета!!!

© Лилия Велчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??