21.12.2013 г., 19:56 ч.

Коледна магия 

  Поезия » Пейзажна
648 0 0

Обгърната с дебело одеало,

надзъртам през прозореца навън,

зимата облечена е в снежно бяло,

танцува в ритъма на коледния звън.

 

В ръката стискам топла чаша

с черно, огнено кафе,

пускам мислите на паша,

пренасям се във времето, когато бях дете.

 

Сега съм там, в забутаното село,

захвърлено накрай света,

държа дядо за ръка и смело

бутаме през преспите шейна.

 

Вятърът препуска лудо, неуморно,

играе си с моята коса,

магията на Коледата стори чудо,

още един момент с дядо изживях сега. 

© Мария Амбова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??