Елха красива в моя дом не свети.
Коледният дух далече е от мен.
Горчилката от безжалостно отнети
дванадесет усмивки нагарча ми и в този ден.
Зеленото е знак за младост и безгрижност,
а с уморени стъпки е осеян моят път.
Без жал попарена бе моята невинност
и към сърцето ми наивно счупен бе ключът.
В старци белобради и добри не вярвам,
с нещица желани като дете да ме дарят.
Искам само от сърце да давам
надежда на приятел и на непознат.
Казват Бог се е родил под звезда сияйна,
искал да познае чрез сина си земните дела.
Да изцери с любовта си искрена, безкрайна
всяка болка, мъка, зло в човешките сърца.
Доброто в мен желая да си върна,
да излекувам раните, да надигна се от пепелта,
за да мога с любов отново да прегърна
изгубилите се души и да им подаря мечта.
Тогава светлинки в дома ще светят,
с песни Коледни ще осъмнем в утринта.
Пред девет ястия гостите отбрани ще поседнат,
оставили за мен подарък под най-красивата елха.
18.12.2022 Ким Джаксън
© Боряна Христова Всички права запазени